Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2007 12:33 - Когато фактите говорят и боговете мълчат
Автор: inet Категория: Политика   
Прочетен: 7198 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Интернет вече е достатъчно посещаем от най-различни социални и възрастови групи, така че може да се ползва за база за статистически наблюдения и проучвания. Включително политически. Ето няколко резултата, добити в рамките на 10 минути, на цена от няколко стотинки за интернет достъпа.

image

Победата на ГЕРБ е ясна много преди изборите, както за европарламент (първи пик - май 2007), така и за кметове и общински съветници (втори пик, септември-октомври-ноември). Атака също привличат известен интерес, горе-долу колкото БСП, към ДПС има някакво внимание, а ДСБ и СДС въобще отсъстват. резултатите в общи линии съвпадат с горната графика.

На следващата графика пък се вижда ясно лидерите на кои партии имат някакъв по-сериозен обществен имидж и умеят да създават внимание около особата си.

image
Абсолютен лидер, очевадно - Бойко Борисов. Първанов, Станишев, Волен, колкото и да се напъват, не им се получава. Всъщност Волен успява да създаде интрига около себе си, но само за кратко, напоследък чезне:

image

За финал едно интересно сравнение между Бойко и несъмнено най-популярните личности в родното публично пространство - фолк "звездите":

image

Както виждаме, Преслава има най-стабилна аудитория, следвана от Гергана и донякъде Десислава. Бойко и Азис пък имат сходен мотив в графиките си - и двамата регистрират резки пикове, успоредно с най-шумните/скандалните изяви, след което затишие.

На следващите избори ще направя прогноза на база огромната статистическа извадка на Google, и ще видим дали ще бия прогнозите на анализаторите и социологическите проучвания :-)

Източник: Google Trends



Тагове:   мълчат,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. zari - "Наблюдения за 10 мин.", пишете Вие, да, но за онзи,който има знанията и умението
21.11.2007 13:31
Питам се обаче, тези отлично оформени графики /2,3,4/, статистики, прогнози...за посочените лица, които по една или друга причина будят негативни емоции и отвращение /тук се псува, би казал Батко/. дали си струват времето и вложения квалифициран труд.
цитирай
2. geo - Труда е минимален
21.11.2007 13:59
това му е хубавото.
цитирай
3. karina5 - след този цъфтеж
24.11.2007 23:03
следва изресяване.
цитирай
4. анонимен - zaw 12929 И тези ще..
11.01.2008 06:49
танцуват само едно лято...
Всяко чудо за един мандат и пак нещо ново...Каквото едните направят, следващите рушат за наша сметка. Чувам че на София трябвало да дадат бюджет за чистене на снега, колкото на Виена. Той чувал ли е че те имат БЖП на глава оъ населението $ 32 000 а ние - 2 700 При това не държавата а гражданите с промили си плащаме. Тогава за София трябват не 1-2 а 20-30 промила?!!. Но някои делят населението на столичани и всички останали -селяни, провинция, Но... вече сме в ЕС и всички сме европейци .Искаме си една партия както преди .но няма да го бъде
меракът. За един Министър председател стоят не само сифийските боклуци. Кмета иска да го направим МП за да изчисти биклука или да направи цялата държава боклук. Така ни се пада...среден
пръст от ново кандидати за управници.
Има пропуск в Реклмата-който не работи не греши.Най опасна е имитацията на работа. Незнанието да ръководиш подчинените си. Какво искате от пожарникар?! Ще осигури изгаряне на заления обект Какво е пожарът- един голям огън,които е излязъл от контрол.( Изложение на П.Берон пред Английското кралско научно- техническо дружество) У нас такива формации нямат думата Нашата политика се гради с наддаване в прогнозите. Големината на корупцията е мерило за надеждност. Право пропордионална и на нетолерантността. Да Ще дойде и изресяването а се псува поесеместно и публично, Нация за консумазия. Ние тук. Децата ни-там 10 000 рбини и 200 000 продавачи на сладолед и миене на г..да Малко ни е този кастинг на управляващи. Ще се сринем и изчезнем от списъка на държавите с бързина,каквато се стапя и най дебелия сняг.В ЕС няма бедна интелигензия, няма студентски хамалски бригади и такива "изпратени в САЩ"
Ъчъдващо е,че не разбираме, че ни приеха по милост. Цамо когато сме при тях могат да ни подпомагат финансово. Иска се да мислим, как да живеем по добре. Да вземаме теркове от тях: Защо те бързо се справят със снежите бури: Има си всяка община техника специално за почистване.Ние инвастирахме във ...Вълка, а той смая с лимизини и корве.. Сега можем да направим проекти, за доставка на техника и година по година ще чистим по европейски. Но...проекти неформално се правеха при соц рецима, аз разработвам изделие, на мен 5о лева, на началника 500,на ....директора 5 000. Сега си вземат с милиони и стоят пред обективите да ни покажат колко са добри ли чрез Графики и т. н. обесняват колко по важни са гражданите столичани и затова да се сипва там целия бюджет и Министър председателя да отговаря пред Софииския кмет...пардон пред ГЕРБ че ако днес имало..щяло.. Да..ама НЯМА. Тези по графиките избори с неформални. То по всички неформални нвща в държавата върви корупцията
Да ни е честита високосната година.Другото е късмет. Както и това, че имаме и то ДОБЪР Интернет и се обслужва от младата генерация на държавата. Там е надеждата. Човечеството е безсмърно. Човеците- смъртни. Трябва и нов из
бирателен закон, в които над 55 години да не бъдат избирани, над ч9 да избират, защото сме гинетично увредени от соц рейима и няма как и къде да се прокарат нови пътища в изкуфели
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: inet
Категория: Технологии
Прочетен: 2033885
Постинги: 259
Коментари: 660
Гласове: 1285
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930