Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2014 13:51 - КАК НЮ ЙОРК ТАЙМС ПРОМЕНИ ПОЗИЦИЯТА СИ
Автор: kiselinchev Категория: Политика   
Прочетен: 6470 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  НюЙоркТаймс е най-авторитетният, най-влиятелният и най-важен ежедневник не само в САЩ, но и сред всички западни медии. В продължение на седмици американският Таймс твърдеше, че зад разтърсващите събития в Източна Украйна стои Русия и конкретно Владимир Путин. Най-после обаче, Таймс изпрати свои кореспонденти в Източна Украйна, които се сблъскъха със съвсем различна от пропагандната действителност. А именно, че масовите протести в Източна Украйна са автентично украински. Така, че флагманът на западната преса бе принуден да корегира своето осветляване на украинската криза.
Американският Таймс открито подържаше “демократичното възстание”, което свали легитимно избрания украински президент Янукович. Самият той произлиза от източния регион на Домбас и съответно бе подкрепян от Москва до неговото не особено легитимно отстраняване от Върховната Рада – украинския парламент.
След като изпрати свои кореспонденти в Източна Украйна, Таймс бе обективно принуден да се дистанцира от общия хор на медиите на Запад, обхванати от нескрита русофобия. Двамата пратеници на Таймс Чивърс и Снайдър се срещнаха с представители на руското опълчение в Източна Украйна и проведоха с тях многобройни разговори. Двамата специални пратеници на Таймс честно разхазаха за това, което са видяли наместо. Както е известно, Москва твърди, че украинските руско-говорящи опълченци не служат във въоръжените сили на Русия, докато самопровъзгласилото се правителство в Киев и мнозинството западни медии настояват, че руски агенти организират, оглавяват и въоръжават отрядите на антикиевското опълчение. Тук искам да напомня само за страшното клане на руски украинци в Киев, което щяло уж да бъде обективно разследвано от киевските власти.
Няма спор, че руско-говорящото население на Източна Украйна не се доверява на киевската власт, с крайно съмнителна легитимност.
Както пишат Чивърс и Снайдър, опълченците имат тесни връзки с Русия и се надяват на нейната помощ в неравната им битка с украинските въоръжени сили, които по заповед от Киев разстрелват своя народ.
Сред руското опълчение съществуват сериозни разногласия за това, че при общото им крайно недоверие към правителството на Яценюк, възстаналите руснаци виждат по различен начин своите крайни цели. Опълченците спорят помежду си, дали федерализацията на Украйна ще реши тежките проблеми на де факто разделената страна, или източните региони трябва да се присъединят към Русия, както това вече се случи с полуостров Крим.
Двамата кореспонденти на Таймс разказват как командирът на един от опълченските отряди иронизира изявленията на Киев и Запада, че опълчението е организирано и ръководено от специално изпратени руски агенти. В разговор с един от ръководителите на отряд опълченци, Чивърс и Снайдер разбират, че няма никакви руски “началници” на опълчението, което си е автентично украинско. Конкретният опълченски отряд, командван от Юрий...има 119 бойци на възраст от 20 до 50 години. Всички те са изкарали военната си служба в Съветската, Руската илиУкраинската армия. Колкото до въоръжението на опълченците, за което на Запад се внушава, че е пресно доставено от Русия, кореспондентите на Таймс пишат, че в отряда има мъже, въоръжени с ловджийски пушки, а единственото по-тежко въоръжение бил ръчен противотанков гранатомед. Общо взето, въоръжението на опълченците е такова, каквото е и на украинската армия: автомати Калашников, пистолети Макаров, ръчно преносими картечници РПК и няколко спайперистки пушки Драгунов. Цялата работа се свежда до това, че журналистите трябва да се запознаят в обстановката на място, а не да се задоволяват с материалите, раздадени от американското посолство в Киев и от Държавния департамент във Вашингтон. Но да не се ограничавам само с кореспонедентите на Ню ЙоркТаймс. Преди няколко дни пратеникът на Вашингтон Поуст Антъни Файола съобщи от Донецк, че в основата на вълненията в Източна Украйна са и страховете от задаващите се тежки икономически трудности. Файола посочва в репортажа си, че прозападното правитество в Киев, което се бори с Москва за умовете и сърцата на украинците, има немерение да провежда шокова икономическа терапия, така както изисква МВФ. За съжаление тези обективни репортажи потъват във водите на океана от антируска пропаганда, завладяла западните медии. В американската преса дори се появи нелепа статия в която се твърди, че Путин е организирал хаоса в Украйна, за да си върне териториите, загубени през 1991г. при разпадането на СССР. В заключение ще подчертая, че антируската пропаганда на Запада във връзка с Украйна напомня пропагандната кампания преди американското нахлуване в Ирак, като тази инвазия се оправдаваше с “оръжие за масово поразяване”, което Саддам Хюсеин уж притежавал. Такова оръжие, разбира се, никога не бе открито, и САЩ трябваше да признаят години след това голямата лъжа, в основата на която беше една цяла война с хиляди жертви. Въобще, ако се твърди, че кризата в Украйна е дело на Путин, трябва да предположим, че той е организирал и протестите на Майдана, които доведоха до свалянето на президента Янукович, когото в действителност Кремъл подкрепяше. Промяната в позицията на НюЙоркТаймс може да послужи като нов вектор в отразяване на кризата в Украйна от западните медии.



Гласувай:
9



1. kbalenciaga - Основните играчи в тази Гротеска са
06.05.2014 14:51

Путин, ръководителите на Запада, украинските управляващи и олигарси, водачите на платените провокатори, украинските началници милиционери, всички те са клоуни-пионки!
Много от тях участват в този кървав Фарс за пари, ЗА МНОГО ПАРИ!
Потърпевши ще са не само обикновените украинци, но и хората по целия свят, настройвани едни срещу други!
Както виждате това вече се случва и тук в България, и тук в блог.бг.

В случая се пита къде са умните, образованите и еродираните хора?!
Нима и те са с промити мозъци и участват в този Цирк на страната на едните( русофилите), или на страната на другите (русофобите)???
цитирай
2. aboychev - ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТОЧЕН КОМЕНТАР НА kbalenciaga
06.05.2014 15:37
САМО ДЕТО СЛУЧИЛОТО СЕ НЕ Е ГРОТЕСКА
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kiselinchev
Категория: Политика
Прочетен: 1160764
Постинги: 521
Коментари: 500
Гласове: 798
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031