Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2006 22:49 - Блоговете са признат източник на информация
Автор: inet Категория: Технологии   
Прочетен: 1452 Коментари: 0 Гласове:
0



Не че имат нужда от това признание, но все пак - официална информация от скорошни проучвания (цитат от yvox.net ):

Блоговете са признат източник на информация
Според проучването на Hotwire / Ipsos MORI повече от 25 млн. души сред възрастното население във Великобритания, Франция, Германия, Италия и Испания са променили мнението си за определена компания или неин продукт, след като са прочели коментари за нея в блоговете. 34% от европейците казват, че не са купували продукта след прочитането на коментарите за него в мрежата. 24% считат блоговете за сигурен източник на информация, след статиите във вестниците (30%), но пред телевизията (17%) и имейл-маркетинга (14%). Най-популярни блоговете са във Франция, където 90% са на „ти“ с тях. На последно място в Европа е Великобритания, където едва 50% от населението са чували за блогове. В Германия 55% са чували за тях, 58% в Италия и 51% в Испания. 

който потвърждава проучването на Juputer Research, за което писах тук. Тези данни потвърждават и мненията на Пейо и М. Бехар за силата на блоговете и доверието в тях.

Има обаче едни "блогове" в големи кавички, с които се сблъсквам почти ежедневно тук и там, не мога да се стърпя да не повторя нещо, което казах и за BusinessWeek: това, че нещо се нарича "blog/блог" не го прави автоматически такъв. Притежването на сайт с "blog" в URL-а му не е асо в ръкава. 

Доверието не пада от небето и неговото изграждане е необходима стъпка. За да я направите успешно, освен че трябва да сте запознати теоретично и практически с принципите на създаване на доверие, трябва да отделите достатъчно време да се запознаете с блог културата и въобще с феномена "блог". Четете, четете, четете (Blog.Start.bg е едно добро място за стартиране). В един момент ще усетите как блоговете са заели едно много интересно място в живота ви. Тогава, след като ги познавате, можете да планирате и стартирате и собствен такъв, било той личен или корпоративен, както условно се разделят.

Ако пропуснете тази жизнено важна стъпка и не подходите към вашия блог трудно ще получите нещо повече от поредния сайт-брошура*, който по никакъв начин не ви доближава до клиента... 

Не бях предвидил такова отклонение, затова спирам. Някой път може би ще се разпростра по-подробно на темата...

Дотогава, дори и да нямате блог може да опитате някои от съветите в как да следим онлайн репутацията на бизнеса си. Статията включва, разбира се, и блоговете.


* Голяма част от сайтовете на български фирми в момента са точно това и пропускат да се възползват от истинските предимства на Интернет.


Тагове:   източник,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: inet
Категория: Технологии
Прочетен: 2029447
Постинги: 259
Коментари: 660
Гласове: 1285
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031