Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2008 22:53 - Не излизайте на улицата, може да ви блъсне кола
Автор: inet Категория: Технологии   
Прочетен: 2266 Коментари: 0 Гласове:
1



Пратиха ми да гледам едно интервю на Вени Марковски - председател на Интернет общество - България: "неправителствена организация, популяризираща интернет в България", по техните собствени думи. Темата на интервюто в сутрешния блок на БТВ е "Опазване на личното пространство в мрежата", може да се гледа във видео архива в сайта на БТВ тук. За съжаление е така направен, че не мога да дам директен линк.

Най-силно впечатление ми направиха първите няколко минути от интервюто, в което г-н Марковски казва да не отваряме картички за празниците, понеже можело да има вируси и можело да не са изпратени от тези, от които си мислим, че са.

Макар твърдението му за вероятните опасности да е вярно, призивът му да не отваряме картичките само на мен ли ми звучи абсурдно? Нещо като "не излизайте на улицата, може да ви блъсне кола". Само на мен ли очакването му хората да не отварят поздравителните си картички се струва крайно откъснато от реалността?

А и Интернет общество май трябваше да популяризира интернет в България (справка горе), а не да докарва параноя на всички, престрашили се да си отворят мейла.

Малко по-нататък в интервюто имаме още един бисер. На репликата на водещата, че интернет може да се превърне в рай за измамници (все едно ги няма извън него), Вени отговаря с убийствената реплика, че човек не трябва да е прекалено доверчив, и че "хората трябва да знаят, че каквото пишат на своя компютър, каквото изпращат по електронната поща, каквито поръчки правят и каквото купуват, тва рано или късно ще попадне на първата страница на някой български вестник". И този абсурд го казва човек, който трябва да е евангелист на интернета в България... И добавя: "Това е правило, без което просто не бива да се влиза в Интернет. Задължително".

Вярно е, има много опасности в Интернет, както ги има и на улицата и дори в дома ни. Трябва ли обаче да спрем да ползваме Интернет, респективно да сложим край на живота си, само и само да не попаднем на някоя от тях? Или просто да си отваряме очите и да се образоваме по малко, за да си осигурим защита в рамките на разумното?

Не малко интересни и верни неща в това интервю, но и доста впечатляващи абсурди. Споделете дали и вие ги виждате или моята логика нещо ме предава :-)



Тагове:   може,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: inet
Категория: Технологии
Прочетен: 2033767
Постинги: 259
Коментари: 660
Гласове: 1285
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930