Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2009 12:22 - Сайтовете на партиите преди парламентарните избори
Автор: inet Категория: Технологии   
Прочетен: 5113 Коментари: 1 Гласове:
0



След като хвърлихме един поглед на това какво предсказва Google за изборите е време да погледнем самите сайтове на партиите с една закачка - колко е голямо егото на лидерите им според тях ;-)

В общи линии, може би за първи път няма голяма партия, която да не е представена с подобаващо разработен уебсайт със статии, новини, видео материали, форуми, блог, което може само да ме радва. Всъщност крайно време беше, като се има предвид, че вече над 3 000 000 българи са онлайн.

Какво ми направи впечатление - броя на снимките с лидера на партията във всеки сайт като един вид показател: от една страна за егото на лидера, от друга - за зависимостта на партията от него.

Започвам с Атака, тъй като на техния сайт попаднах първо. Волен Сидеров се мъдри цели 6 (шест) пъти само в един стандартен екран (клик за пълен размер):

image

Какви комплекси има г-н Сидеров и доколко Атака зависи от харизматичния (за някои(?)) си лидер оставям на вас да прецените ;-)

Разбира се, веднага се сетих за ГЕРБ, които често обвиняват, че зависят изцяло от Бойко Борисов. Самият той често е обвиняван, че само гледа да се покаже по медиите. Противно на тези мнения на сайта на партията Борисов се появява само един път:

image


Наминах и през БСП, за да проверя другаря Станишев. Оказа се почти толкова нескромен, колкото и Волен - с 6 появявания, но за разлика от Атака в сайта на БСП лика на Станишев е разположен по-равномерно на два екрана. В първия се вижда само 2 пъти: 

image

Яне Янев и Ахмед Доган се появяват само по веднъж и то съвсем скромно, на страниците на своите парти, съответно РЗС и ДПС. (Изглежда събрах Яне и Доган в един абзац, даже в едно изречение :-))

г-н Ковачки го няма изобщо на страницата на Лидер. За сметка на това има една снимка на Кошлуков - скорошния му партньор.

В сайта на Синята коалиция няма нито една снимка на Костов или Мартин Димитров. Изглежда залагат на Надежда Михайлова и "СветославМ Малинов" (правописа е запазен).

Толкова за лидерите на партиите преди избори. Накрая искам да спомена, че останах приятно изненадан най-вече от диалога в блога на ГЕРБ - потребители задават въпроси, на които експертите от ГЕРБ в съответната област отговарят чрез видео. Доста добра защита на експертния потенциал и на желанието за диалог с хората, за разлика от водещите новини в сайта на БСП например, които са основно необосновани хвалби или нападки към други партии. Прави впечатление обаче, че като цяло кампанията на ГЕРБ не е достатъчно агресивна, сравнено с тази на БСП например.


Тагове:   ДПС,   атака,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - виж тва
27.06.2009 22:35
http://otgovori.eu
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: inet
Категория: Технологии
Прочетен: 2033844
Постинги: 259
Коментари: 660
Гласове: 1285
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930