Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2007 12:34 - "Технически причини" и "неблагоприятни метеорологични условия"
Автор: inet Категория: Технологии   
Прочетен: 2736 Коментари: 0 Гласове:
0



"съвпадането на протеста с други такива в близките дни" или как Бойко Борисов (благодарим ти, о велики) с една лъжа уби митинга срещу полицейския произвол и потъпкването на правата на интернет потребителите.

Първоначалното съобщение, излязло в zamunda.net:

"Дата, часа и мястото на митинга са променени.
Във връзка с неблагоприятните метеорологични условия и съвпадането на протеста с други такива в близките дни, митингът ще се проведе на 24.03.2007, 17:00 - събота, в Южен парк. Благодарим на кмета на Столична община г-н Бойко Борисов, че направи мероприятието ни възможно.
galacomgr"

Текущото съобщение на сайта zamunda.net:

"Поради технически причини, митингът ще се проведе на: 24.03.2007, 17:00 - събота, в Южен парк, пред постоянната сцена. Благодарим на кмета на Столична община г-н Бойко Борисов, че направи мероприятието ни възможно." 

Не знам откога и поради какви причини е променено съобщението и какво ще рече "технически причини" (може би сплашвания по телефона от които се оплакаха не един и двама оператори и доставчици?), но ето какво видях аз. Бях излезнал да се поразходя и да пощракам из центъра и пътя ми минаваше през мястото, на което първоначално трябваше да се проведе митинга - пл. Ал. Невски. "Лошите" метеорологични условия бяха 15 градуса температура, лек ветрец, облачно.

Как мислите, дали имаше друг митинг на мястото? Не, площада беше абсолютно празен, с изключение на 50-80 души, средна възраст 22г, по моя преценка. Никакви пенсионери, никакви други протестиращи. Единственото, което подсказваше, че може би се очаква митинг бяха 4-те полицейски коли, разположени по краищата на площада. Точно когато пристигах, две ченгета излязоха от синия бус и отидоха да респектират хората на стълбите на храм-паметника:

image
image
image
image
image

4 коли с полицаи са абсолютно недостатъчни, ако действително се е очаквало да има митинг в този ден. По-скоро са ги пратили "за всеки случай, да не би онез хаймани да се организират". Е, нямаше такава опасност, както се вижда от следващите снимки.

image
image
image

Един час по-късно, на връщане, се отличаваше все още една групичка от 20-ина човека, полицаите си бяха тръгнали, а друг митинг, който да пречи на протеста на интерент потребителите нямаше.

image
image

Както и да го мисля, това изречение "съвпадането на протеста с други такива в близките дни" е лишено от всякакъв смисъл. Не може да има съвпадение, при положение, че в същия ден няма митинг. Ако действително има толкова желаещи да организират митинги, че дните от седмицата не стигат, то не е ли време правителството да си подаде оставаката?

В заключение благодарим на столичния кмет Бойко Борисов, че без всякакви основания успя да измести митинга в треволяците на Южен Парк, в събота, далеч от медии, управляващи и пр. хора, за които е предназначен протеста.

Не мога да разбера само с какъв убийствен чар е омаял хората от инициативния комитет на протеста, че да се съгласят на тези условия...



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: inet
Категория: Технологии
Прочетен: 2029281
Постинги: 259
Коментари: 660
Гласове: 1285
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031