Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2006 00:00 - Yahoo! подкупва потребителите си, измества Google?
Автор: inet Категория: Технологии   
Прочетен: 3319 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 10.02.2006 01:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Изглежда Yahoo! приема сериозно предизвикателството да измести Google от първото място при търсачките.  Няколко седмици след като вице-президентът на Yahoo! обяви "ние сме доволни и с второто си място" Yahoo! пуска следната анкета-бомба на около 5% от потребителите си:

"Yahoo! смята да стартира програма, която да награждава потребителите, които ползват Yahoo! Search като своя основна търсачка. Потребителите на Yahoo! Mail ще бъдат първите, които ще получат достъп до тази програма. Вие ще получавате ежемесечен бонус, ако използвате Yahoo като ваша основна търсачка. Това означава, че по-голямата част от вашите търсения трябва да се извършват в Yahoo! Search. За да е сигурно, че потребителите получават бонус точки за всяко търсене, което извърват, вероятно ще трябва да провеждате търсенията си от специално поле за търсене (например в Yahoo! Toolbar).

Следват видовете бонуси, които можете да получавате ежемесечно по гореописаната програма:

Спиране на рекламите в Yahoo! Mail - Няма да виждате реклами на логин страницата нито на някоя от следващите страници. В момента на потребителите на Yahoo! Mail се показват реклами при използването на yahoo! Mail.

Неограничено място в Yahoo! Mail - получавате неограничено място, така че пощата ви никога няма да се напълни. В момента ограничението за потребителите на Yahoo! Mail е 1 гигабайт.

Достъп до пощата ви в Yahoo! през Outlook Express - Тази услуга в момента не е включена към Yahoo! Mail.

Безплатно сваляне на музика - ще получите право на 5 даунлоуда от Yahoo! Music всеки месец. Yahoo! Music предлага сваляне на над 1 милион песни, които могат да се слушат на PC или на Mp3 плейър.

Намаление при регистриране в Yahoo! Music - Първият месец ще получите неограничен безплатен акаунт, а следващите месеци отстъпка от таксата в размер на $3 (цялата такса е $6.99).

Дарения за благотворителност - Yahoo! ще дари определен процент от приходите, постъпили от вашето ползване на търсачката на Yahoo! на благотворителна организация по ваш избор.

Кредит за разговори PC to Phone - ще получите $5 кредит за разговори от Yahoo! Messenger with Voice към домашен телефон. В момента разговорите през VoIP струват $0.15 на минута.

Отстъпка при регистрация в Netflix - ще получите един месец безплатна регистрация в Netfix, услуга за DVD под наем, и намалена цена от $10,79 следващите месеци. Месечната такса в Netflix е $17,99. 

Намаление при регистрация в Yahoo! Personals - ще получите един месец безплатна регистрация в Yahoo! Personals и намалена цена от $19,95 всеки месец след това. Регистрацията в Yahoo! Personals, водеща услуга за онлайн запознанства струва $24,95 на месец.

250 мили "редовен пасажер" - ще спечелите 250 мили на редовен пасажер всеки месец, които можете да пренасочите към повечето големи авиокомпании."

Край на цитата

Половин година след като Microsft обявиха, че планират да започнат да плащат на потребителите на търсачката им (което още не е станало), Yahoo! взимат нещата насериозно.

За момента кампанията е насочена изцяло към САЩ, игнорирайки останалата част от световния пазар. Това е типично за политиката на Yahoo!, що се отнася до търсенето. Търсачката е известна със сравнително слабото си представяне от гледна точка на качество на резултатите и удовлетворение на потребителите си извън САЩ. 

Света на интернет търсачките извън САЩ е категорично доминиран от Google, а в самия САЩ Google също държат първенство с 46% от всичките търсения. Yahoo! са втори с 26% (по данни от ноември 2005).

Въпреки това няма съмнение, че Yahoo! ще направят всичко възможно да разтърсят пазара на интернет търсачките през 2006. Google няма да е единствения потенциален потърпевш. Очаква се малките и средно-големи играчи като MSN Search (11% пазарен дял), AOL (7%), MyWay(2.5%) и AskJeeves (2.3%)  да бъдат засегнати сериозно от инвазията на Yahoo!.
.


Тагове:   Google,   Yahoo,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. xamctepa - Google rulez
10.02.2006 00:21
Както казва Ем Си Фараоня, Yahoo да ядат пилешко, или по-скоро патешко, даже мога да им кажа коя конкретна патка да ядат :)
цитирай
2. marto - Бонусите са доста добро предложение!
10.02.2006 16:55
Мнооого хитро! Сега остава да набутат търсачката си яко с банери и ще стане ясно от къде ще се финансират за тези екстри :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: inet
Категория: Технологии
Прочетен: 2029318
Постинги: 259
Коментари: 660
Гласове: 1285
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031