Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2006 15:59 - SiteAdvisor - вашият онлайн съветник...?
Автор: inet Категория: Технологии   
Прочетен: 1972 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.05.2006 16:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
SiteAdvisor е един плъгин за Internet Explorer и Firefox, който претендира да бъде вашия онлайн съветник и да ви предупреждава за "лоши" сайтове докато сърфирате.

Малък бутон в горната част на браузъра ви (може и в долната) се оцветява в различен цвят спрямо оценката на сайта. При зелено - сайта е проверен и не са открити нередности. При червено - открити са една или повече нередности. Откриваните нередности варират от това дали на сайта има pop-up прозорци до това дали от него се изпраща спам.

Други отчитани фактори са това дали сайта предоставя рискови за сваляне файлове, дали на сайта има връзки към други сайтове с червен флаг и дали на сайта не е засечена употребата на опасен за браузъра експлойт.

Много полезна е опцията за проверка на резултатите при търсене, преди още да са отворени. До самия резултат (както безплатните, така и платените) при търсене в Google или Yahoo се повява малък знак със зелен или червен сайт. Про посочване се показва резюме на данните за сайта.

Има и сайтове, които не са проверени. Те се отбелязват с "unrated". Според сайта на SiteAdvisor близо 5% от сайтовете в тяхната база данни са със червен статус.

За пример за работата на техния софтуер те дават няколко търсения в Yahoo и Google като "screensavers", "free ipod" и други. Аз обаче реших да тествам нещо, което повече отговаря на българската реалност - "cracks serials". Откъс от резултата при включен плъгин можете да видите отдолу 

image

От 10 резултата само един е със статус зелено...

Като цяло не е лош като функционалност и резултати. Малко ме бави обаче (а аз съм свикнал да не губя време) и ако има причина да не го използвам, то може би ще е тази, тази 1 сек. в повече, в която се зареждат рейтингите на сайтовете в google и yahoo.

За нови и сравнително неопитни потребители обаче подобен плъгин би спестил не малко главоболия (spyware, adware, spam...), така че препоръчвам инсталирането му, което можете да направите оттук за Internet Explorer или оттук - за Firefox.


Тагове:   онлайн,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: inet
Категория: Технологии
Прочетен: 2033641
Постинги: 259
Коментари: 660
Гласове: 1285
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930