Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2006 11:48 - Поредното показно излагане - Арена БГ
Автор: inet Категория: Технологии   
Прочетен: 8342 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това четем публикувано от административния акаунт Payforfree в тема в arenabg.com.

"Моето опровержение на изнесената в медиите информация:

1. Компютърът с 500 ГБ дисково пространство е моят личен компютър намиращ се в момента на проверката на обичайното за това място - бюрото ми. От споменатато 500 ГБ пространство са заети по малко от 40 ГБ. На същият този компютър не е открита нито една инсталирана или работеща програма за споделяне на файлове.

2. Откритите 200 мосителя с филми всъщност са не повече от 80. Те бяха открити в един единствен албум и са възпроизведени от мен за лична употреба и при условията и правото което ми дава чл. 25 от Закона за авторското право и сродните му права. При условията на същият този закон аз съм заплатил законно дължимото компенсационно възнаграждение на авторите което е включено в цената на закупените от мен празни носители и записващи устройства (чл. 26 ЗАПСП)

3. От откритите 3 сателитни ресивъра единият е лично мой. Вторият ми бе оставен за ремонт от мой приятел и в момента на проверката работеше в тестов режим невключен към никакво друго устройство. Целта на теста бе температурна стабилност. Третият сателитен приемник бе всъщност приемник за кабелна цифрова телевизия собственост на Естнет предоставен ми за използване под наем със съответния договор между мен и Естнет и за който съм предплатил до месец август 2006 г. Странното е че този факт е отразен в протокола за иземване, а въпреки това в съобщението се говори за 3 сателитни ресивъра.

4. Откритите 3 харддиска са всъщност два. Единият е празен 80 ГБ диск. Вторият бе демонтиран и извзет отделно от моят рутер на който има инсталирана Linux операционна система и осигуряваше рутирането между доставчика ми и моите мрежи.

5. В момента на нахлуването в домът ми не съм администрирал нито един сайт в т.ч. форумът на аренабг. Аз просто четях. Това също е видно и от публикуваните снимки. Там няма отворен административен панел а тема от форума."

Както се вижда, НСБОП са успяли да ни направят за смях и пред целия свят, благодарение на винаги отзивчивата агенция РОЙТЕРС - чети тук.

Не знам дали има нужда от коментар при това развитие на ситуацията колко не на място са НСБОП в момента.

И колко не на място са и законите, също. Имаме закон, който позволява на големите корпорации да използват малка България, за да си правят паричките. А под малка България разбирайте парите, които всички ние плащаме за данъци, от които данъци се изхранва НСБОП.


Тагове:   арена,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Срамна и жалка история
28.05.2006 13:43
Аман от показни акции!Надявам се някой да си плати за евтината слава с тези екшъни.Дано потърпевшите намерят начин да докажат на власт-
имащите, че не са недосегаеми като осъдят някого, макар че, най-вероятно ще си плати държавата, т.е.
ние, данъкоплатците, за тяхната сервилност.
цитирай
2. анонимен - Смешниците НСБОП...
28.05.2006 15:04
Пародия!!!
Като всичко друго в милата, обичана от всички ни от сърце Бълхария!!!

Поздрави
цитирай
3. dinka - Хайде, хайде!
28.05.2006 18:46
Не стига, че са пирати, не стига, че искат пари, не стига че те пяха на НСБОП, а сега и по-чисти от водата!!!
цитирай
4. krem - Нямам думи вече
28.05.2006 20:39
Безсрамието и наглостта на управляващите взеха връх!
И натяганего на журналистите, особено БТВ.
цитирай
5. marto - :)
31.05.2006 11:52
Не мисля, че ставаме смешни пред Европа ;-)
Това което Европа вижда е "Bulgarian police bust major European web pirates" и нищо повече. Само ние си знаем, че тези пирати излязаха часове след като са ги прибрали с гаранция от 10'000 - това не го пише в ройтерс ;-))
цитирай
6. анонимен - Пише си за 10 000-те лева
20.06.2006 21:40
Цитирам:

"The men, who were released on 10,000 levs bail, were not immediately available for comment."

А по-нагоре има и приблизителен курс :) :

"Users could download as many of the songs and films as they liked after paying a four lev ($2.50) monthly fee."
цитирай
7. анонимен - fil
18.03.2007 16:31
Момчета и момичета, всичко написано до тук е вярно но бих искал да споделя и една друга исторя. Напомням Ви преди много време бяха писали във вестниците, че г-н Бил Гейтс имал 40 милярда и можел да покрие цялата магистрала от София до Пловдив с пачки с банкноти от $100. Как мислите е станало това. Чрез закони за авторско право. Чрез тези закони мултинационални фирми и корпорации стават владетели на нашия бизнес и на нашия живот. За бизнесът съм съгласен. Все пак тези пари се инвестират и може да се приеме, че все някога ще се върнат. Но когато законите се диктуват от по-висша сила (подозирате коя, не е Европа) и чрез тези закони се дава право на определени индивиди да създадат един продукт и след това да не стават от леглото а парите да им падат от небето, мисля че трябва да се направи малко по-друга организация. Някой говорят за талант и продукт на интелекта, за умствено развитие и качества, които не се притежават от всеки човек, но помислете дали тези качества ще се развиват ако всички ние напишем по една песен и станем милионери. Маркетинга и рекламата, позьорството и лигавщината, която ни атакува всеки ден по телевизия, радио и др. е плод точно на тези закони. Целта е максимална маниполация на обществото. Защо се създадоха предавания като Биг Брадър, Фиър Фактор, Мюзик Айдъл и др. Много е трудно да се манипулират хората когато всеки един от нас е индивидуалист. А точно това висшите сили не могат да си го позволят. Чрез торентите ние имаме пълната свобода да избираме каквото ни харесва. Не само това което ни се налага чрез масовото педлагане. Кой оценява кое предаване да се пусне или не? Една шепа хора водени от масовата статистика? Защо те трябва да определят нашите интереси. Ами със софтуера, с филмите с игрите? Аз съм потребител на Apple и никога няма да се преместя на Windows точно заради това. Няма смисъл да се обеждаваме с банални примери за безплатно возене в автобус и за това, че трабва да има финансови средства за създаване на благата, които ние ползваме. Г-н Сталоун получава 40 милиона на филм. Днес един филм генерира 70 милиона само на премиерата. Колко финасови средства са нужни за да се направи този филм? Колко трябва да се заплаща не един артист, сценарист, автор, музикант, архитект за да е съгласен да продаде неговата "интелектуална собственост"? Тези финансови средства се мултиплицират и се използват не само незаконно за водене на войни например, но и за лимитиране на човешкия интелект с цел манипулация. Ако помислите защо най-известните вицове са за блондинките и за свекървите? Ако на един човек му даваш да яде само 3 вида ястия може ли да се предположи че той няма да очаква нищо друго? Ами ако му се предлага само един вид филми, музика, игир? Човешкия интелект се развива само тогава когато полужително се стимулира въображението. Не мисля, че трябва да има висша сила която да определя развитието на нашето въображение!
цитирай
8. анонимен - Йордан Чейреков
11.04.2007 17:56
на кого точно сте заплатил "справедливо компенсационно възнаграждение" според чл.25. на горецитирания закон ?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: inet
Категория: Технологии
Прочетен: 2029063
Постинги: 259
Коментари: 660
Гласове: 1285
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031