Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2006 00:06 - Разярени клиенти си връщат на фирми чрез онлайн видео и блогове
Автор: inet Категория: Технологии   
Прочетен: 2635 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Сърдити клиенти ползват Интернет, за да се оплачат от некоректни фирми"  - това е небуквалния превод на заглавие на Вашингтон Пост от 5 юли. Статията се намира тук.

Ето превод на някои по-интересни откъси от нея:

"AOL, например, се опариха миналата седмица, когато вбесен клиент записва и излъчва онлайн енергичния отказ на служител на компанията да спре неговия договор. Comcast Corp пък уволнява техник, след като в Интернет се появявя видео, в което е заснет служителя, спящ върху кушетката на клиент. Клипът става популярен като аматьорско видео, пуснато в YouTube.com."

"Няма спор, че публичното засрамване на някого, независимо дали е политик или компания, е най-добрия начин не само да привлечете неговото внимание, а и да промените поведението му" (Jeff Chester).

"Онлайн опозоряването нерядко създава толкова шум, че компаниите започват да осъзнават поразяващия ПиАр ефект, последващ подобни публикации."

"Това е като събуждане по телефона за тези компании. Дните, в които пишехме малко писмо до президента на компанията свършиха. В ерата на технологиите трябва да сте дори по-внимателни в начина, по който третираме нашите клиенти, защото не знаете къде ще отидат те. Сега всичко се разпространява свободно"

Това много напомня скорошния случай с издателство Труд, който нашумя в много блогове и доста влоши имиджа на съответното издателство. Тъй като практиката по форумите да се публикуват подобни материали е от доста време и тук, не е лоша идея преди да си имате работа с някоя фирма за нещо по-сериозно от 20-30 лв. да проверявате през Google за форумни дискусии, публикации в блогове и др. подобни. Ако са позитивни - ок, ако са негативни - лампичката светва, ако ги няма - е, ще се появят скоро :-)

Все пак, трябва да се обърне внимание и на другата страна на монетата. Правенето на блог и публикуването на отрицателно мнение за дадена компания/продукт/услуга отнема съвсем малко време. Същото се отнася и за постинги във форум. Затова не е лоша идея да се проверява репутацията и на този, които пуска публикацията - има ли история като блогър, или пък от дълго време ли е във форума и какви са му публикациите. И не на последно място - има ли други, съгласни с него?

Всичко това отнема време и не винаги си струва труда, но... колкото повече се качва цената, толкова повече смисъл има да се отделят 5-10 мин. за една такава проверка...

Пример: ИК Труд в Google


Тагове:   онлайн,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: inet
Категория: Технологии
Прочетен: 2034150
Постинги: 259
Коментари: 660
Гласове: 1285
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930