Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2006 12:16 - Кракнаха Skype в Китай
Автор: inet Категория: Технологии   
Прочетен: 4033 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Има сведения, че екип от китайски инженери са успели да разкрият протокола Skype, което кара хората да се чудят за какво точно даде 2.6 млрд. долара eBay, която купи Skype наскоро.

Ако eBay са имали планове да поставят реклами в скайп клиентите, възможността за появата на алтернативен клиент ще даде възможност на клиентите на Skype да изберат алтернативен софтуер без реклами. Блогeрът от VoIPWiki Чарли Пагли пише, че е получил обаждане по Skype от приятел в Китай, който работи за компанията, извършила кракването на Skype протокола. Той е искал да провери дали клиентът им ще работи, когато се свързва с отдалечен IP адрес. След успешния тест компанията има планове да продължи разработването му.

В момента тя поддържа само p2p телефонни разговори, но крайната цел е да се направи клиент 100% съвместим със Skype.

Китайската компания обаче не смята да имплементира поддръжката на Super Node технологията на Skype. Super Node служи като предавател между два отдалечени потребителя на Skype, когато те могат да правят само изходящи TCP повиквания. Това означава, че много скоро потребителите на Skype ще имат алтернатива, която няма да превзема техния компютър и да го кара да изпълнява ролята на Super Node. Това може да има много силен негативен ефект върху мрежата на Skype, ако твърде много хора изберат да не допускат да бъдат Super Node клиенти и мрежата ще започне да се разпада.

eBay най-вероятно няма да може да осъди разработчиците, разгадали Skype протокола. Проблемите обаче не спират дотук. Според компанията, разработваща алтернативния клиент, те разполагат и с технология за блокиране на Skype трафик в своите мрежи. Това е от огромно финансово значение, тъй като много страни имат високи такси за международни разговори и когато техните жители изберат да ползват Skype, вместо да се обадят по обикновен телефон, телекомуникационните компании губят пари. В не малко държави тези компании са собственост на държавата и по този начин Skype директно лишава тези правителства от приходи.

Оттук нататък можем да очакваме разработването на този алтернативен клиент и пускането му за широко ползване и/или продажбата на технологията за блокиране на разговори на телекомуникационни компании, което би довело до голяма каша за eBay и Skype.


Тагове:   китай,   Skype,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - relay
03.08.2006 18:41
само леко да допълня към тази чудесна статия че домашните потребители на скапания скайп са засегнати повече от функцията relay node потърсете на форума на скайпи тези термини за да ви стане ясно
цитирай
2. анонимен - има ли форум за скайп, който да е бг? ...
12.11.2006 12:24
има ли форум за скайп ,който да е бг? извинявам се за въпроса.малко е готовански-вместо да ровя сам.иван
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: inet
Категория: Технологии
Прочетен: 2029156
Постинги: 259
Коментари: 660
Гласове: 1285
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031