Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2008 12:50 - Сайта на Big Brother 4 - мъка...
Автор: inet Категория: Технологии   
Прочетен: 3484 Коментари: 1 Гласове:
0



След като писах подробно за недомислиците и сериозните проблеми на сайта на предаването Форт Бояр, не мога да не отбележа и "достойнствата" на сайта на Big Brother 4 - http://bigbrother.bg.

image

За начало - всичко е флаш. Ако нямам инсталиран флаш плеър или ако съм си го изключил (както правя нерядко) - не се вижда нищо.

Втория и третия, по-сериозни проблеми, идват от първия - съдържание от сайта не може да се копира, което автоматично лишава хората от възможността да ги цитират лесно. Още по-лошото е, че не може да се линкват вътрешни страници, например новини, или профили на участници.

Четвъртия - класирането им в Google по основните думи - биг брадър, big brother, биг брадър 4 и big brother 4 е решен благодарение на много линкове към сайта от тази и предни години. Как ще се класират за хилядите търсения от дългата опашка, след като Google не може да им види съдържанието обаче е мистерия.

Снимки или предвидено място за снимки от къщата не видях. Ако не се появи, ще е голям минус.

Разбира се, бих могъл да се разпростра с уроци за ползваемост, но нямам време да описвам всичко. Ще кажа само най-очевадното - биг брадърци явно не посещават новинарски сайтове, от които щяха да научат, че е хубаво самото име на новината да е линк, а не да забиват единствения начин да дочетеш текста в малък, труден за оцелване линк с красноречивото име "още". Разбира се, заглавието и линка "още" са еднакви визуално, така че няма начин да разбереш дали и двете са линкове или и двете не са линкове. Проба и грешка... няма смисъл да се ползват навиците на потребителите, изграждани с години, нито да се разчита на естествените способности на мозъка за категоризация...

Дизайнерите от eDesign могат да се върнат в първи клас да си оправят бележките :-)


Тагове:   big,   мъка,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - =)
15.09.2008 14:32
Всички знаем, че силата на идизайн е във флашовските проекти - семпли решения и дизайнерски сайтове нямат нито един. И все пак не мисля, че злобеенето ти е оправдано, още повече, че сайтове като bigbrother.bg определено нямат нужда от уеб seo - достатъчно си му е офлайн - бедна ти е фантазията за колко посещения става въпрос, боли ги фара за гугъл и не-знам-си-кой. Снимки от къщата ще видиш като тръгне предаването (предполагам)... всичко добро!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: inet
Категория: Технологии
Прочетен: 2034893
Постинги: 259
Коментари: 660
Гласове: 1285
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930