Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2009 17:17 - Netinfo.bg се ребрандира във Vesti.bg
Автор: inet Категория: Технологии   
Прочетен: 3327 Коментари: 0 Гласове:
0



От днес новинарския сайт на НетИнфо АД - Netinfo.bg, се ребрандира, добавяйки нови функционалности, във Vesti.bg. Промоцията за новия сайт стигна до мен преди 10-ина дни, с предварителен изглед на дизайна и обяснение на новото разположение и функции. С новия дизайн трите информационни сайта на НетИнфо вече споделят много сходна концепция на дизайна.

image

На мен лично новия изглед на Netinfo.bg ми харесва. Успели са да съберат доста информация в сравнително четима и не особено дълга първа страница. Потребителите на сайта засега са разделени в мненията си - около половината харесват новия вариант, докато останалите категорично не им допада. Данните са от тяхната собствена анкета и са напълно нормални, според мен.

В новия дизайн много добре са интегрирани Sinoptik.bg, Pariteni.bg, Svejo.net и BGReporter.com.

Единствено за кутиите RSS новини и Блогове имам по-сериозни забележки. Ако целта на rss новини е да стане нещо като заместител на RSS.bg, Radar.bg или Alfarss.info, то определено ще се нуждае от много по-сериозна функционалност. За момента се виждат малък на брой новини, при това точно сега всички те са от Дойче Веле. В момента, в който нарастне броя медии, новините ще се обновяват през няколко секунди и ще бъде неизползваема тази кутия, освен за потребители, които на момента виждат нещо интересно и кликват. Същото в още по-голяма степен се отнася за кутията Блогове.

И Блогове и RSS новини имат още един проблем - подбора на медиите, съответно на блоговете, е по неизвестни критерии. Как от вече десетките хиляди бг блогове са избрали точно определени X бройки е напълно неясно. Може би с времето ще станат ясни отговорите на тези въпроси.

От SEO гледна точка също имам забележки по пренасянето на сайта от единия домейн на другия: някои елементарни неща определено можеха да ги направят много по-свястно. В резултат от тези пропуски ще загубят ценни импресии и ще "спечелят" известен брой неудовлетворени потребители.

Както и да е, пожелавам успех на новия сайт на НетИнфо, мисля, че Vesti.bg е стъпка в правилната за тях посока.


Тагове:   новини,   Нетинфо,   vestibg,   netinfobg,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: inet
Категория: Технологии
Прочетен: 2034604
Постинги: 259
Коментари: 660
Гласове: 1285
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930